Melkveehouder Tijmen van Zessen genomineerd voor titel Agrarisch Ondernemer 2024

5 februari 2024

Tjimen van Zessen runt samen met zijn ouders en zijn vrouw Miranda een melkveebedrijf in Lexmond dat al 45 jaar melk levert aan Royal Lactalis Leerdammer. Hij is ÊÊn van de 10 agrarische ondernemers die is genomineerd voor de titel 'Agrarisch Ondernemer 2024', de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector. Royal Lactalis Leerdammer feliciteert de familie van Zessen met deze nominatie.


Het bedrijf van Van Zessen, gelegen nabij een Natura 2000-gebied, is gericht op extensieve bedrijfsvoering, omvat 90 melkkoeien op 60 hectare grond, waarvan 4 hectare pacht. Ze verzorgen ook jongvee elders, gebruiken twee melkrobots, leveren energie via 840 zonnepanelen en verkopen zuivelproducten lokaal, terwijl ze actief deelnemen aan agrarisch natuurbeheer. Tijmen van Zessen ziet ondanks de onzekerheden waar veel melkveehouders mee kampen ook perspectief. Hij ziet kansen in de energietransitie, in de samenwerking met andere melkveehouders, in extensivering en in verbetering van zijn veestapel. En die kansen zet hij om in actie. Lees het volledige artikel op https://agrarischondernemer.nl/perspectief-zien-ondanks-onzekerheid/

đŽđ¯đžđĢ 𝐝𝐞 đ¯đžđĢ𝐤đĸ𝐞đŗđĸ𝐧𝐠
In een tijd die niet eenvoudig is, bewegen veel boeren en tuinders mee en pakken zij hun kansen. Met deze verkiezing laten ondernemers zien dat zij inspelen op de veranderende maatschappelijke en politieke omstandigheden. De jury beoordeelt de ondernemers niet alleen op een financieel gezonde bedrijfsvoering maar ook op de omgevingsgerichtheid en de maatschappelijke impact. Daarnaast kijkt de jury naar de ondernemer zelf; het ondernemerschap, de toekomstvisie, passie en lef en het innoverende vermogen. Bovenal heeft de agrarisch ondernemer van het jaar plezier in zijn vak.


Deel dit bericht